Biodent chx tooth varnish

  • Verbetert de conditie van het tandvlees door wijziging van de bacterieflora in de tandplak

  • Ondersteunt voor de mondgezondheid gunstige bacteriën in de tandplak

Tanden in de mond zijn bedekt met een biofilm, tandplak. Dat is eerst een zachte dunne laag van bacteriën, dode cellen en etensresten die op de tanden wordt afgezet. In ongeveer 24 uur nadat de tand is schoon gemaakt wordt de plak gevormd. Tandplak die niet wordt verwijderd, verhardt na ongeveer 3 dagen en is dan niet meer makkelijk te verwijderen met een tandenborstel. De plak is dan veranderd in tandsteen.


Om aangroei van tandplak gezond te houden is het belangrijk om na het ontbijt en voor het slapen gaan tanden te poetsen en om het aantal keer per dag dat zoetigheid wordt gegeten beperkt te houden.

Biodent chx tooth varnish helpt bacteriën zoals Actino­myces en Strepto­cocus sangi op tanden te koloniseren. Deze bacteriën bevorderen de mond­gezondheid.

voor gebruik

na gebruik

Gebruik van Biodent chx tandvernis kan een goede aanvulling zijn op dagelijks tandenpoetsen. Fluoride draagt bij tot de instandhouding van de mineralisatie van de tanden en EC40 en BioC verbeteren de conditie van het tandvlees door wijziging van de tandplak. Ook helpen ze de voor de mondgezondheid gunstige bacteriën zoals Actino­myces en Streptococus sangi op tanden te koloniseren.

Gebruik Biodent chx tooth varnish op plaatsen waar de tandplak moeilijk te verwijderen is met tandenpoetsen. Ondersteuning van de voor de mondgezondheid gunstige bacteriën is met name aan te raden bij frequent gebruik van suiker en andere zoetigheid. De chx tandvernis wordt op de tanden aangebracht en na 5 minuten kan het met een tandenborstel worden weggepoetst.

Vragen?

Als u een vraag heeft over het gebruik dan kunt u ons het beste per email bereiken: info@biodent.nl.
Wij sturen u graag een monster toe.